מדוע פחד מאוכל גורם להשמנה
מדוע קיים בכלל הפחד מהאוכל?
הרי אכילה היא אחת הפעולות הבסיסיות המאפשרות לנו להתקיים, ממש כמו שתייה, נשימה ושינה. אז איך אנו מגיעים מלכתחילה למצב שבו אנחנו חוששים לאכול?
כמשמעות הביטוי המוכר - "מי שנכוה ברותחין נזהר בצוננין", מנותחים בריאטרים רבים, אשר לרוב הגיעו לשולחן הניתוחים כתוצאה ישירה מהתנהלות לקויה בכל הקשור לאוכל, עלולים לחוות פחד ממשי מהאפשרות של כישלון התהליך ועליה חוזרת במשקל.
מטופלים החוששים מאוכל יחוו זאת לרוב כתוצאה מרגשי אשם, לאחר ש-”הגזימו" עם מנה מסוימת או שאכלו מזון עתיר קלוריות. תחושות האשם והפחד, גורמות במקרים רבים להימנעות מוחלטת ממזון לפרקי זמן ארוכים.
הפחד מהאוכל משפיע עלינו בשני אופנים -
ראשית, אוכל, מעבר להיותו צורך הישרדותי, הוא גם אחת ההנאות המרכזיות בחיינו, לכן החשש מאכילה וההימנעות ממנה עלולים להשפיע לרעה על מצב הרוח, תחושת הסיפוק והעומס הרגשי שלנו.
שנית, כאשר אנו נמנעים מאוכל ומדלגים על הארוחות, הגוף שלנו "מבין" שהוא נכנס לתקופת מחסור ומתחיל לאגור את האנרגיה (הקלוריות), מה שגורם לנו לעלות במשקל מהר יותר מאכילת מזון בכמות קטנה יותר ממה שהורגלנו. אצל מנותחים רבים הדבר יבוא לידי ביטוי באכילה מנשנשת ומשיכה למתוקים ופחמימות פשוטות. כך, לאחר ה-”צום" המאולתר נשוב לאכול באותן הכמויות להן אנו רגילים אך הפעם נחווה עלייה מוגברת במשקל – מה שעלול להפוך למעין מעגל קסמים ובמקרים הגרועים יותר – להוביל לניתוח חוזר.
כמי שמכירה את התופעה היטב, אני מלמדת את מטופלי כיצד להימנע מהחשש הזה ולקחת מחדש את השליטה על האוכל והסדר בארוחות ועל ידי כך להגיע למשקל היעד ולהימנע מעליה חוזרת. אם גם אתם עברתם ניתוח בריאטרי או שאתם עומדים לעבור בזמן הקרוב, אם גם אתם נוטים לאכילה מנשנשת ומתקשים לעשות סדר בארוחות, חשוב שתקבלו את ההנחיות התזונתיות המדויקות והמותאמות ביותר לצרכים שלכם, בכדי להבטיח את הצלחת הניתוח ולשמור על ההישגים לאחריו.
לליווי מקצועי ומותאם אישית של דיאטנית בריאטרית פרטית, אני מזמינה אתכם ליצור עמי קשר בהקדם ועכשיו אתם יכולים לעשות זאת גם מבלי לצאת מהבית – דרך סקייפ.
צרו עמי קשר דרך הקישור הזה או בטלפון 03-5193141
Comments