איך להתנהל בזמן העצירה במשקל
מנותחים בריאטרים פוגשים ורואים מדי יום מנותחים אחרים בשלבים שונים של התקדמות והצלחה לאחר הניתוח. יש משהו מעט מתסכל בלראות מישהו כמוך שמצליח קצת יותר. למרות שמדובר בסה"כ בתחושת תחרותיות אנושית ובריאה, אין באמת סיבה לסבול מכך שמישהו אחר מצליח.
אז איך מתגברים על התסכול?
אין באמת סיבה לקנא. אני יודעת, קצת קשה לראות מהצד מישהו כמוך שעובר את אותו תהליך בדיוק אבל במקום כל הקשיים שלך, אצלו הכל מצליח בקלי קלות והקילוגרמים נושרים ללא כל מאמץ, אבל לרוב, אם משהו נראה טוב מדי בשביל להיות אמתי – הוא כנראה לא אמתי. לכל אדם יש אינספור מאפיינים וגורמים המשפיעים על תהליך הירידה במשקל – מין המטופל, המשקל לפני הניתוח, סוג הניתוח ועוד גורמים רבים נוספים (לחצו להסבר נוסף על קצב הירידה במשקל לאחר ניתוח בריאטרי) המשתנים מאדם לאדם. בשורה התחתונה, לכל אחד יש קצב משלו.
אולי הגעת לשלב של עצירה טבעית בירידה במשקל? נדיר מאוד לראות מקרים של ירידה קבועה ואחידה במשקל, בתקופות מסוימות זה מהיר יותר ובאחרות מורגשת עצירה. אם רק נכין את עצמנו נפשית לתקופה זו, נבין שעכשיו אנחנו עוצרים ובהמשך נרד שוב ושלא תמיד יש לנו שליטה על הכל, היא תחלוף במהירות ובקלילות מבלי להותיר בנו את תחושות התסכול וחוסר המסוגלות.
להקשיב לתחושות שלנו. לפעמים, תחושת תסכול או קנאה בהצלחה של מישהו אחר, נובעת מתוך פחד או רגשות אשם העלולים להופיע כשאנו מרגישים שלא עשינו מספיק, שלא השקענו את המשאבים הנדרשים להצלחה. את הפחד הזה עדיף לתעל למוטיבציה שתעזור לנו לנוע קדימה בדרך אל המטרה. זה יכול להיות כל דבר, בין אם פעילות גופנית, ארוחה מושקעת, מדיטציה או כל כלי אחר שיכול לקדם אותנו אל היעד.
עברתם ניתוח בריאטרי? מעוניינים בליווי אישי עם מסגרת ברורה והנחיות פרקטיות למימוש מקסימלי של הישגי הניתוח ושמירה עליהם לאורך כל החיים?
אם אתם באמת מחויבים להצלחת הניתוח ומעוניינים לקבל ממנו את המקסימום ולשמור על ההישג לאורך כל החיים, אני מזמינה אתכם ליצור עמי קשר בהקדם.
ועכשיו אתם יכולים לעשות זאת גם מבלי לצאת מהבית – דרך סקייפ.
צרו עמי קשר דרך הקישור הזה או בטלפון 03-5193141